Αρχική > Ο συνδυασμός > Μαρία Βαγιάννη

<< Επιστροφή

Μαρία Βαγιάννη

Η Μαρία Βαγιάννη γεννήθηκε το 1951 στην Νέα Αρτάκη – Ευβοίας από πρόσφυγες γονείς την Αγγελική και τον Βασίλη  του γένους Ιωσήφ , ερχόμενοι στην Νέα Αρτάκη μετά την καταστροφή της Μικράς Ασίας και το ξεριζωμό που επακολούθησε το 1922.

Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Βαγιάννη, με τον οποίο έχει δυο παιδιά, την Αγγελική και τον Γιάννη.

Αποφοίτησε αποτο ΓυμνάσιοΘυλέων Χαλκίδας το 1967 και εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα .

Το 1990δημιούργησε μαζί με τον σύζυγο της εμπορική εταιρεία δραστηριοποιούμενη στην αγορά τροφίμων και τροφοδοσίας μεγάλων εμπορικών προμηθευτών &ξενοδοχείων .

Η πολιτική δράση και η ενασχόληση με τα κοινά, πάντα ήταν μέρος της ζωής και της σκέψης της χωρίς όμως να γίνει ποτέ αυτοσκοπός.

Ασχολείται με τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα επι σειρά ετών , μέλος πολιτιστικών - χορωδιακών τμημάτων του δήμουαλλα και πολιτιστικών συλλόγων.

Η πολιτιστική/κοινωνική της πορεία μέχρι σήμερα συμπεριλαμβάνει την ενασχόληση της σε συλλόγους Γυναικών, Λυκειου Ελληνίδων Χαλκίδος , ΚΑΠΗ Νεας Αρτάκης , Διαδημοτικής Επιχείρησης για τον Πολιτισμό  Ν.Αρτάκης , εκπρόσωπηση του Δήμου σε  εκδηλώσεις σχετικές με τον Μικρασιατικό Πολιτισμό &Εργαστήρι Πολιτισμού Ν.Αρτάκης “Παναγία Φανερωμένη».

Επίσης διέτελεσε επί σειρά ετών ενεργό μέλος στους αθλητικούς συλλόγους (Ναυτικός Ομιλος Χαλκίδος-Αθλητικός Κολυμβητικός Ομιλος Χαλκίδος).
 
 

top