Αρχική > Ο συνδυασμός > Ευφροσύνη (Έφη) Βαρβάρου Οικονόμου

<< Επιστροφή

Ευφροσύνη (Έφη) Βαρβάρου Οικονόμου

 • Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 16/3/1964 με καταγωγή από τις Κονίστρες, από τον πατέρα μου και την Κωνσταντινούπολη, από τη μητέρα μου.

  Από το 1975 ζω μόνιμα στη Χαλκίδα. Αποφοίτησα από το 3οΓενικό Λύκειο Χαλκίδας (Θηλέων) και σπούδασα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, με Ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση.

  Υπηρετώ ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στο 5οΔημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

  Είμαι παντρεμένημε το Νίκο Οικονόμου, έμπορο, και έχουμε τρία παιδιά. Το Γιάννη (απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α.) το Δημήτρη (απόφοιτος ΕΠΑΛ) και τη Μαριαλένα (απόφοιτη Δ.Ι.Ε.Κ. Τουριστικών Επαγγελμάτων).

  Ασχολήθηκα με το στίβο και το μπάσκετ. Ήμουν μέλος της γυναικείας ομάδας καλαθοσφαίρισης της ΑΓΕΧ από την ίδρυσή της.

  Διετέλεσα ταμίας στο Δ.Σ. της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου των Αβαντίδων.

  Είμαι Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Ευβοίας, του οποίου είμαι Πρόεδρος μέχρι σήμερα.

  Είμαι Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Εύβοιας, του οποίου διετέλεσα Γ. Γραμματέας.

  Είμαι Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

  Η αγάπη μου και το ενδιαφέρον για την πόλη μας με οδηγούν στην απόφαση να διεκδικήσω και πάλι μια θέση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με το συνδυασμό ''Γέφυρα προόδου και ελπίδας'' του Χρήστου Παγώνη.

  Στα πλαίσια της δραστηριοποίησής μου ως πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων  στόχος είναι η προώθηση ζητημάτων που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες και  βέβαια μέσα από την υποψηφιότητά μου με το συνδυασμό ''Γέφυρα προόδου και ελπίδας'', η διεκδίκηση εκπτώσεων ή ακόμα και απαλλαγών από δημοτικά τέλη, δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, τέλη ύδρευσης, κ.ά, καθώς σε πολλούς Δήμους της χώρας οιπαραπάνω εκπτώσεις υφίστανται, ενώ η σημερινή δημοτική αρχή δεν παρέχει τίποτα στις τρίτεκνες οικογένειες.

  Σαν εκπαιδευτικός και ειδικότερα σαν γυμνάστρια είναι πρόκληση για μένα αλλά και άμεση προτεραιότητα, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός, με τη λειτουργία νέων πολιτιστικών και αθλητικών χώρων, εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες και κυρίως ο Αθλητικός Τουρισμός που απουσιάζει ολοκληρωτικά από μια Χαλκίδα που διαθέτει όλες τις προδιαγραφές να κερδίσει μια σημαντική θέση στον παγκόσμιο Αθλητικό Χάρτη.

    

  Ανοίγουμε δρόμους ακόμα και αυτή την εποχή της κρίσης του πολιτικού συστήματος, της εποχής της αμφισβήτησης, του φόβου, της ηθικής και κοινωνικής ανατροπής.

  Μπαίνουμε μπροστά τολμάμε, να ρισκάρουμε.

  Mόνο με δυναμισμό και όραμα μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.

  Δεν λαϊκίζουμε, ο λαϊκισμός είναι συντηρητική ιδεολογία δεν ψάχνει λύσεις στα προβλήματα , αναζητά ενόχους .

  Κρατάω ζωντανή την ελπίδα και αφήνω πίσω μου τους φόβους. Μπαίνω μπροστά για ένα καλύτερο μέλλον, για μια ζωή με αξιοπρέπεια για μια κοινωνία με πολίτες συμμέτοχους , δραστήριους, αισιόδοξους…

   

  Στην ζωή τίποτα δεν χαρίζεται όλα είναι αποτέλεσμα αγώνα , οράματος και δράσης.
 
 

top